Entry-header image

Rólunk

MEGÉRKEZTÉL

A Birtok rövid története

Anya, lánya és unokája…így vagyunk mi hárman, akik létrehoztuk a Csoda Szarvas Birtokot.

Anya álma…
Ház az erdő szélén és amerre a szem ellát egészen a horizont végéig, na ezt szeretem. Erdő csendje és hangja, télen ragadozó madarak sikolya, nyáron az énekeseim hangja. Itt zenélnek mind. Ősszel a szél zúzza az erdőt, a süvítő szél. Átjárja testemet. De zenélnek a fák levelei, húzzák a megszokott nótát sss…sss, mondja a rezgő nyár.

Blanka álma…
Találkozz a bundás pacijainkkal, Indivel a varázslatos pónival és Szellemmel a szürke Shagya-arab lovacskánkkal, akiket befogadtunk és életet hoztak a birtokra. Puha fülű nyuszik és őzek olykor boldogan szaladgálnak a birtok körüli szántón. Légy szemfüles! Én mindig látom őket, ott ugrándoznak a kapu előtt.

Réka álma…
Együtt a család, Anya, Blanka és Én. Szerettem volna összefogni az energiákat és olyan dolgot létrehozni, ami összeköti a generációkat és mindenki álma megvalósulhat. Azt a nyugalmat, azt a Csodát eddig csak
a családdal és barátokkal osztottunk meg, most azonban már
átélhetitek Ti is…

FEDEZD FEL A BIRTOK CSODÁIT

Szobák és Szolgáltatások

A teljes egészében légkondicionált ház közel 300 négyzetméteres területe 2 szinten helyezkedik el. A felső szinten kialakítottunk 4 hálószobát 4 fürdőszobával, tágas nappalival és teljesen gépesített konyhával.
A gyerekeknek egy további 60nm-es galériát alakítottuk ki bunkernek, kuckónak, dühöngőnek.

Az alsó szinten további 2 hálószoba található, melyekhez egy közös tusolóval és káddal felszerelt fürdőszoba tartozik. Ezen a szinten is találhattok egy kényelmes társalgót és egy gépesített konyhát, ahol a bárpult mellett üldögélve beszélgethetünk a konyhában sürgölődőkkel.

A ház különleges télikert hangulatú étkezője 12 fő számára kényelmesen birtokba vehető. A méretes ablakokon át érezhetjük a Csodát, a természet békéjét és csendjét.

Körös-part az ugyan nincs, de háromsaroknyira megtalálható. Viszont van méretes elektromosan fűthető dézsánk a 60nm-es fedett teraszon és a hatalmas 6000nm-es kertben strandröplabda pálya, kerti sütögető,
bogrács és állat simogató is fellelhető. Nálunk 16 fő kényelmesen elfér. Gyertek! Érkezzetek meg!

ANYA, LÁNYA, UNOKÁJA…

Egy álom beteljesülése

14 évvel ezelőtt 2000-es évek elején Anya, Kati megvásárolt egy 2,5 hektáros
szántóföldet, hogy beteljesítse élete egyik álmát…

“Városhoz közel de nem bent a városban, hatalmas területen, ahol szabadon szárnyalhat a képzelet. Ott kell egy telek!” –jelentette ki Kati.
A 2000-es évek elején sikerült rátalálni a legmegfelelőbb helyszínre, ami az első szántó a városhatár után, a Szarvast védő kis erdő mellett, ami látványában, hangulatában elengedhetetlen volt.

A híres Csete György építész megkezdte az új ház tervezését, mi pedig családilag belefogtunk a kertesítésbe és saját kézzel ültettünk közel 1,800 fagyal sövény vesszőt az elkerített 6,000 négyzetméteres terület köré.

A ház eredetileg sokkal nagyobbra lett tervezve, hogy a gyerekek is elférjenek…de kirepültek addigra mire miden összeállt. Így Csete György elképzeléseit kisebbre szabva, tájjellegében egy dunántúli épületre hajazó oszlopos, nádtetős, elegáns ház született meg a 2008-as évre.

Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy a gát alját sok-sok teherautónyi földdel feltöltöttük és a jelenleg már méretes fákat párhuzamosan a kis erdővel és a házzal is mi ültettük.
2021. év januárjában arra a döntésre jutottunk, hogy azt a miliőt, azt a csodát szeretnénk megosztani másokkal is, és anya Kati és én Réka egy új fejezetet nyitottunk a ház történetében.

Elkezdődött a tervezés!A teljes felső szint, ami addig csak padlásként funkcionált elkezdett szobákká, fürdőszobákká átalakulni…érződött, hogy valami csodás dolog van születőben.A kreatív és örök tervező szellemiségünk pedig további ötletekkel inspirált minket. Így készült még el a 60 négyzetméteres terasz, a 10 személyes dézsafürdő, 6 személygépkocsi számára a parkoló és még som minden más is.

Blanka az unoka pedig ló szeretetével hozzátette azt, amire mi nem is gondoltunk. Befogadtuk először Indit, az öreg iskolapónit majd pedig Szellemet, aki magas intelligenciájával komoly karrier előtt állt de egy szerencsétlen lépéssel eltört a lába… Így rögtön két lelke is lett a háznak.

2021. év végére érve számos akadályt legyőzve, kitartóan álmodozva és dolgozva  megszületett a Csoda Szarvas Birtok…Nektek…sok-sok szeretettel!

Kati, Réka és BLANKA

Ismerj meg minket személyesen

KatiANYA

Megálmodni és létrehozni valami rendkívülit, ami kiemelkedik, ami tisztán áthat, a természet erejével simogat.

RékaLÁNYA

Rendszerezni a gondolatokat, elképzeléseket, az energiákat egy közös cél felé. Megismertetni és
megszerettetni a Csoda Szarvas Birtokot.

BlaniUNOKÁJA

Lovak mindenek felett! Ló imádat! Kétéves korom óta rajongok értük, érintsd meg és érteni fogod!